Η ανάπτυξη εμφανίστηκε στην Ισπανία

Η ανάπτυξη εμφανίστηκε στην Ισπανία Facebook Twitter
1

Ανάπτυξη 0,6% σημείωσε η οικονομία της Ισπανίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, ξεπερνώντας την εκτίμηση που είχε διατυπώσει για ανάπτυξη 0,5%, μόλις την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας εξαετίας, την ώρα που η ανάπτυξη στην ευρωζώνη παραμένει ασθενική.

Παράλληλα η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναθεωρήσει προς το καλύτερο, τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη για το τρέχον έτος και το επόμενο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Luis de Guindos.  Το Σεπτέμβριο αναμένεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω και οι προβλέψεις για την ανεργία.

Ο υπουργός είπε ότι η οικονομία είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 1,5 τοις εκατό αυτό το έτος, από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,2 τοις εκατό, και 2 τοις εκατό το επόμενο έτος, από 1,8 τοις εκατό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM