Δεν έχουν απογραφεί ακόμα 133 εταιρείες των Δήμων

Δεν έχουν απογραφεί ακόμα 133 εταιρείες των Δήμων Facebook Twitter
1

133 δημοτικές και αναπτυξιακές εταιρείες δεν έχουν απογραφεί ακόμα και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε τη λίστα στη δημοσιότητα. «Υπολείπονται 133 Ν.Π.Ι.Δ., προκειμένου να ολοκληρωθεί η απογραφή των Φορέων του Υπουργείου Εσωτερικών» είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, και κάλεσε τις Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις να απογραφούν.

Από το σύνολο των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των δήμων έχουν απογραφεί 560 επιχειρήσεις και απομένουν 133 Ν.Π.Ι.Δ., μεταξύ των οποίων 16 Δ.Ε.Υ.Α. (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης) και 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όποιο νομικό πρόσωπο δεν απογραφεί και δεν γίνουν γνωστά τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των εργαζομένων και το μισθολογικό κόστος, θα υπάρχουν κυρώσεις όπως διακοπή της χρηματοδότησης και η διακοπή της καταβολής αποζημιώσεων στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι θα κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις με τριετή ζημιογόνα χρήση, εκτός των Κοινοφελών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ω, πω, πω, πω τί ΔΣ και τί υπαλλήλους θα έχει εκεί μέσα... Και όχι σε μισθολόγια Δημοσίου. Θα τα ρυθμίζει τα μισθολόγια ο Οργανισμός. Αν νομίζουν ότι δε χρειάζονται χρήματα από το Δημόσιο, γιατί λένε ότι τα παίρνουν από το ΕΣΠΑ, ας κόψει το Δημόσιο κάθε επιχορήγηση και κανένα πρόβλημα. Και του ΕΣΠΑ τα χρήματα από το Δημόσιο περνάνε.