Η Mazda ανακαλεί 42.000 οχήματα λόγω αραχνών

Η Mazda ανακαλεί 42.000 οχήματα λόγω αραχνών Facebook Twitter
0

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το αυτοκίνητο, προσπαθεί να εξαλείψει η Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mazda με την εθελοντική ανάκληση 42.000 οχημάτων.

Το όνομα του προβλήματος; αράχνες! Απ' ό,τι φαίνεται οι κίτρινες αράχνες έλκονται από τους υδρογονάνθρακες στη βενζίνη και  όταν δημιουργούν φωλιές στο σωλήνα του ρεζερβουάρ του καυσίμου, ο ιστός τους μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Με τη σειρά του το μπλοκάρισμα του αέρα μπορεί να προκαλέσει υπερβολική πίεση, κάτι που ίσως «έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ράγισμα στη δεξαμενή του καυσίμου» και διαρροή, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ως τώρα αναφορές για πυρκαγιές, αλλά προχωρεί στην εθελοντική ανάκληση των μοντέλων 6 που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2010 και 2012, με κινητήρες 2,5 λίτρων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM