Γερμανία: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει για την Ελλάδα

Γερμανία: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Το ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται διατεθειμένο να εγκρίνει νέα βοήθεια για την Ελλάδα, με ενδεχόμενο ακόμη και ένα νέο «κούρεμα» χρέους, υποβάθμισε σήμερα εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου του γερμανικού χρηματιστηρίου (MNI), σε ερώτηση που υπέβαλε στο γερμανικό υπουργείο σχετικώς με τις πληροφορίες του Spiegel, η απάντηση ήταν «δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις μας», με παραπομπή στις επανειλημμένες τοποθετήσεις του κ. Σόιμπλε κατά του ενδεχομένου ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εξέφρασε το γερμανικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke), και τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί επιβολής εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ζάρα Βάγκενκνεχτ -και η οποία δημοσιεύεται από την Deutsche Welle- η γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται συνήγορος των Ελλήνων εκατομμυριούχων. Επιπλέον, η κ. Βάγκενκνεχτ εναντιώνεται στη «νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων».

«Η εξαγγελία από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας. Η γερμανική κυβέρνηση κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους Έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων» τονίζει η κ. Βάγκενκνεχτ.

Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την τράπεζα Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία η περιουσία των Ευρωπαίων εκατομμυριούχων ανέρχεται στα 17 τρισεκατομμύρια ευρώ, σχολιάζοντας πως το ποσό φθάνει για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους πάνω από 11 τρισεκατομμύρια ευρώ. Προστίθεται σε, ότι 85 άνθρωποι στον πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. «Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM