«Έχουμε ονόματα για την καταλήστευση της Λαικής, φοβόμαστε για τη ζωή μας», είπαν στη βουλή μέλη του δ.σ. της τράπεζας

«Έχουμε ονόματα για την καταλήστευση της Λαικής, φοβόμαστε για τη ζωή μας», είπαν στη βουλή μέλη του δ.σ. της τράπεζας Facebook Twitter
3

Για δισεκατομμύρια της Λαϊκής που έφυγαν από την Κύπρο με προορισμό την Ελλάδα και για ονόματα και στοιχεία που αποδεικνύουν την καταλήστευση, που στήθηκε σε βάρος της Λαϊκής Τράπεζας, μιλάνε υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, τονίζοντας μάλιστα ότι φοβούνται για τη ζωή τους.

Οι καταγγελίες είναι από επίσημα χείλη όπως ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ς, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη  Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, όταν πλέον αυτή βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οι τρείς σύμβουλοι μίλησαν χθες στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, και έκαναν λόγο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για "τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα".

 

Οι τρείς σύμβουλοι δήλωσαν σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος ότι τα στοιχεία που κατέχουν "διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας".

Όταν οι βουλευτές τους κάλεσαν να δώσουν ονόματα είπαν ότι φοβούνται για τη ζωή τους. Στη συνεδρία κλήθηκαν εσπευσμένα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος είπε στα μέλη του ΔΣ της Λαϊκής ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα εν λόγω στοιχεία στη Βουλή.

Ο κ. Ομήρου μαζί με τους βουλευτές και τον Γενικό Εισαγγελέα αποφάσισαν, τα στοιχεία που θα κατατεθούν θα χαρακτηριστούν ως άκρως απόρρητα και θα φυλάγονται σε χώρο της Βουλής, όπου λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
αστειότητες. έχεις τα κότσια να κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις που φυσικά σηκώνουν προσοχή και εντολή για έρευνα, αλλά όταν έρχεται η ώρα για αποδείξεις φοβάσαι για τη ζωή σου?τι διαφορά έχει αυτό από μια οποιαδήποτε λασπολογία?
Ελπίζω η Κύπρος σαν κράτος αλλά και οι συγκεκριμένοι που μπορούν να βοηθήσουν αλλά διστάζουν, να πάρουν ανάποδες και να εντοπίσουν ποιος έκανε τι.Μέσα στον γενικό χαμό, η κατάδειξη των ατομικών ευθυνών μπορεί να μην είναι το επείγον αλλά είναι πολύ σημαντικό: Αποκαθιστά την πίστη μας στους συνανθρώπους μας, διαχωρίζοντας ποιος κοίταξε την πάρτη του, ποιος την κοινωνία (και τον Νόμο) και ποιος λίγο κι απ' τα δύο.Και διαλύει τις γενικεύσεις. Διαβάζοντας τον τίτλο σκέφτηκα πως, ενδεχομένως έστω, οι Κύπριοι μπορεί να αναπτύξουν επιφυλακτικότητα και πικρία, έως και οργή κατά των Ελλήνων για κάποιο παιχνίδι που παίχτηκε με τα λεφτά των τραπεζών τους. Πιθανώς όμως μιλάμε για κάποιους λύκους που χάρηκαν στην αναμπουμπούλα. Και πάλι με επιφύλαξη, διότι όταν έχεις να κάνεις με δισεκατομμύρια, μεγαλοστελέχη, μαφίες κλπ, μπορεί και να γίνεσαι υπερβολικός με τις ευθύνες των άλλων.
Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Αγγλία παρέμειναν ανοιχτά όλες αυτές τις μέρες και ήδη έχει γίνει γνωστό πως πολλοί έβγαλαν τα λεφτά τους- τα πολλά λεφτά τους. οπότε μη φοβάστε για τη ζωή σας κύριοι. ο κόσμος το χει τούμπανο και η ΕΕ κρυφό καμάρι.