Σήμερα η συζήτηση κυβέρνησης- θεσμών για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγηση

Σήμερα η συζήτηση κυβέρνησης- θεσμών για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγηση Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
0

Το τελικό κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) για την 4η αξιολόγηση θα αρχίσουν να συζητούν μετά το μεσημέρι οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Τα επόμενα βήματα μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι η σύγκλιση την ερχόμενη εβδομάδα του Euro Working Group και η συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Η κυβέρνηση θα πάρει στα χέρια της μια λίστα με τα προαπαιτούμενα που εξακολουθούν να εκκρεμούν και τα οποία θα κληθεί να υλοποιήσει ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Μετά την πολιτική έγκριση από το Eurogroup, αναμένεται να κατατεθεί προς τα μέσα Ιουνίου ένα πολυνομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τον χθεσινό γύρο διαπραγματεύσεων στο Χίλτον, στα εργασιακά παρέμεινε ανοιχτό το θέμα της διαιτησίας, όπου συμφωνήθηκε μεν να διατηρηθεί το δικαίωμα για μονομερή προσφυγή, αλλά εκκρεμεί ο προσδιορισμός των προϋποθέσεων.

Η κυβέρνηση, εξάλλου, φέρεται να πέτυχε τους στόχους στην πληρωμή των συντάξεων που εκκρεμούν, αν και παρέμεναν ανοιχτά ορισμένα τεχνικά θέματα στον επανυπολογισμό των συντάξεων (π.χ. στις διεθνείς συντάξεις), για τα οποία οι θεσμοί συμφώνησαν να δοθεί κι άλλος χρόνος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία- πακέτο (ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία) στη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM