FT: Πιθανή η διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ μέχρι του χρόνου

FT: Πιθανή η διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ μέχρι του χρόνου Facebook Twitter
EPA/ARMANDO BABANI
0

«Τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ στο μέλλον», εκτιμούν οι Financial Times ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των ιθυνόντων της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η ΕΚΤ χρησιμοποίησε τις πολύ καλές αποδόσεις της ευρωζώνης πέρυσι προκειμένου να αποσύρει την παροχή κινήτρων (ποσοτική χαλάρωση) δίχως να προκαλέσει αναστάτωση στις χρηματαγορές και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ποσοτική χαλάρωση θα αποσυρόταν πλήρως.

Ωστόσο, τονίζουν οι FT, εν όψει της σημερινής συνάντησης της ΕΚΤ θα πρέπει να μελετηθεί αν τα πιο απογοητευτικά στοιχεία του 2018 θα τους αναγκάσουν να επανεκτιμήσουν τους υπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της Ε.Κ.Τ. στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM