Ξεκινούν την Παρασκευή οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο

Ξεκινούν την Παρασκευή οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ανοίγει την Παρασκευή 27 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction για πλειστηριασμούς από το Δημόσιο.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο ξεκινούν σε μια προσπάθεια πίεσης μεγαλοοφειλετών για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Από τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσουν πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ όλοι οι πλειστηριασμοί από την 1η Μαίου και μετά θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τα προγράμματα πλειστηριασμών που δημοσιεύονται μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Οι οφειλές για τις οποίες ρευστοποιούνται τα πρώτα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται οικόπεδα και κτήρια, προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική αξία.

Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται ξεκινούν από 96.000 ευρώ και φτάνουν έως και 600.000 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό Δημόσιο ενώ το 2016 είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 11.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM