Τσακαλώτος: Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο

Τσακαλώτος: Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξέτασε την πορεία της χώρας στο δρόμο για την έξοδο από το μνημόνιο.

Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού ακολούθησε ενημέρωση των βουλευτών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Τον λόγο πήραν περισσότεροι από 30 βουλευτές με βασικό θέμα συζήτησης τα βήματα που θα ακολουθηθούν τους επόμενους μήνες, μέχρι η Ελλάδα να αφήσει πίσω της το πρόγραμμα.

Όπως σημειώθηκε, στην Κ.Ο. κανείς δεν πανηγυρίζει και κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι εύκολα, ωστόσο είναι κοινή πεποίθηση ότι κάθε χρόνος που περνά δημιουργεί αισιόδοξες συνθήκες και καλυτερεύει τα πράγματα.

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνοντας τους βουλευτές, υπάρχει πλέον ένα θετικό κλίμα για τη χώρα μας από το εξωτερικό, και πως η δέσμευση της Ελλάδας παραμένει στην κατεύθυνση του να εργαστεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Επεσήμανε, δε, στους βουλευτές "ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο".

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος, αναφερθείς στις διαφορετικές απόψεις που έχουν ειπωθεί ή καταγράφει από τους θεσμούς, έκανε λόγο για αναμενόμενη κριτική που εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της 4ης αξιολόγησης και της εξόδου από τα μνημόνια.

Για το Δ.Ν.Τ. η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο ότι η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι η Ευρώπη μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι σειρά του Ταμείου, τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης να αποφασίσει τι θα κάνει. Πάντως εκφράστηκε η βεβαιότητα πως μετά την αναγνώριση των λαθών από την πλευρά του Δ.Ν.Τ. δεν υπάρχει συζήτηση για εφαρμογή των μέτρων (για τις συντάξεις και το αφορολόγητο) νωρίτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ