Ερντογάν κατά Moody's για την Ελλάδα: Οι γείτονες μας καταποντίζονται και εσείς υποβαθμίζετε εμάς

Ερντογάν κατά Moody's για την Ελλάδα: Οι γείτονες μας καταποντίζονται και εσείς υποβαθμίζετε εμάς Facebook Twitter
SOOC
7

Επίθεση στην Ελλάδα και στον οίκο Μoody's εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν με αφορμή την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην υποβάθμιση της οικονομίας της Τουρκίας από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας Moody's φέρεται να δήλωσε:

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί. Σας ξέρουμε καλά».

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής ο οίκος προχώρησε σε μια εκ νέου υποβάθμιση και συγκεκριμένα στην υποβάθμιση του αξιόχρεου 14 τουρκικών τραπεζών, ενώ επιβεβαίωσε το αξιόχρεο τριών άλλων τραπεζών.

Ο Τούρκος πρόεδρος νωρίτερα σχολίασε ειρωνικά τα κριτήρια της Moody's που υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2 και διερωτήθηκε με ποιο κριτήριο η Moody's αναβάθμισε πρόσφατα την ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Moody's υποβάθμισε τη Τουρκία επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Οικονομία
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Άσε τις ζήλειες και τις επικρίσεις Σουλτάνε. Δεν φταίει καμία Ελλάδα, κανένας Οίκος Αξιολόγησης. Η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα, δεν έχει ανοίξει πολεμικά μέτωπα με όλους τους γείτονες, ούτε κυνηγά μειονότητες, ούτε κάνει κάτι περίεργες εκκαθαρίσεις στον κρατικό τομέα, ούτε ξαφνικά η Ελληνική Κυβέρνηση κλείνει το ιντερνετ όποτε γουστάρει και φυλακίζει μαζικά δημοσιογράφους κτλπ. Μην απορείς για την υποβάθμιση, παίζουν ρόλο. Ειδικά ό,τι έχει να κάνει με πολεμικές συγκρούσεις. Όταν απειλείς τους πάντες θα λάβεις και κάτι πίσω.
καμια φορα τον Ερντο τον νιωθω σαν Ελληνα, μονο που αντι να κοιταει να διοριζει μονο αυτος εχει και μια (διαστραμενη) μεγαλη ιδεα. Χειροτερα για το κοσμο. Παντως αυτο ηταν μια κουταμαρα που θα μπορουσε να πει ο ΚΚ Β ο βραχυς μεχρι ο Αλεκσης ο πονηρος
πολυχρονεμένε μου κάνουν τέτοια πραγματα οι οικοι ανοχ...ε αξιολογησης ήθελα να πώ..ασε ρε ταγίπ σε λίγο θα αμφισβητησεις την αληθινη αναπτυξη και την πραγματικη εξοδο απο τα μνημονια που ερχεται το καλοκαιρακι με τον αλεκση μας