Οι αντικειμενικές αξίες επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών

Οι αντικειμενικές αξίες επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών Facebook Twitter
SOOC
0

Η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών αποτελεί το πιο δύσκολο τεχνικό θέμα στα προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ, οι εκπρόσωποι των θεσμών βρίσκονται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, για την γρήγορη πρόοδο στο ζήτημα. 

«Στις συναντήσεις δεν τίθενται τα ζητήματα για την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και το χρέος, μόνον τα προαπαιτούμενα», ανέφερε ο ίδιος παράγοντας ερωτηθείς για το αν συζητήθηκε το θέμα του αφορολόγητου.

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, απάντησε πως έχουν δοθεί στους θεσμούς στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως υπάρχει σύμπνοια για τα γεωγραφικά κριτήρια.

Ερωτηθείς εάν θα δημιουργηθεί Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι αυτό θα κριθεί στο μέλλον, σε συνάρτηση και με τα stress tests.

Τέλος, για τη στάση του ΔΝΤ ως προς την Ελλάδα, ανέφερε ότι αυτή έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι και παραμένει έτσι.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM