Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο διαβεβαιώνει ο Μάριο Ντράγκι

Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο διαβεβαιώνει ο Μάριο Ντράγκι Facebook Twitter
EPA
0

Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν (για το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε «καμία αντιπαράθεση» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Μάριο Ντράγκι διέψευσε τα σχετικό δημοσίευμα που υποστήριζε ότι, κατά το περασμένο Eurogroup, o επικεφαλής της ΕΚΤ αμφισβήτησε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. 

Έγινε απλώς μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ανέφερε, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει «πολλά» και ότι απομένουν «κάποιες ενέργειες» που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο πρόγραμμα, σχολίασε πως «δεν είναι δουλειά του προέδρου ΕΚΤ», να εξετάσει κάτι τέτοιο, αλλά των κρατών-μελών, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Ντράγκι ερωτήθηκε επίσης από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το αν συμμερίζεται τις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία στη βάση των ανακοινώσεων του Eurogorup αλλά και της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης.

«Δεν είμαι απαισιόδοξος. Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τόνισε πως απαιτείται μια αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογή τους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM