Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - Έφτασαν τα 13 δισ. ευρώ

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - Έφτασαν τα 13 δισ. ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι «παλιές» ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο συνολικά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 φτάνοντας τα 101,85 δισ. ευρώ και παρά την αύξηση στις κατασχέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων, έφτασαν τα 13 δισ. συγκεκριμένα τα 12,931 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1,3 δισ. σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης προέρχεται από φορολογικές υποχρεώσεις που δεν εξυπηρετήθηκαν από τους φορολογούμενους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ).


Στους 4.068.857 έχουν φτάσει οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο αριθμός τους είναι μειωμένος κατά 138.260 άτομα.


Ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο σε 1.050.077 παρουσιάζοντας μέσα σε ένα μόνο μήνα αύξηση κατά 14.781 οφειλέτες.


Από τις κατασχέσεις και τις ρυθμίσεις εξόφλησης εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία 5,069 δισ. ευρώ από τα οποία 2,687 δισ. αφορούν σε παλαιά χρέη και 2.391 δισ. ευρώ σε φρέσκες οφειλές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM