FT: Η Ελλάδα στο Eurogroup θα λάβει τα εύσημα αλλά όχι τη δόση

FT: Η Ελλάδα στο Eurogroup θα λάβει τα εύσημα αλλά όχι τη δόση Facebook Twitter
0

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα χαιρετίζουν τα βήματα της Ελλάδας προς την κατεύθυνση βελτίωσης των οικονομικών της, στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά όχι και την δόση του προγράμματος, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

«Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, οι υπουργοί Οικονομικών θα επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα έχει υιοθετήσει την συντριπτική πλειοψηφία των 113 οικονομικών μεταρρυθμίσεων που η χώρα πρέπει να αναλάβει στο πλαίσιο αυτής της φάσης» σημειώνεται.

Τα μέτρα όπως αναφέρεται αφορούν κυρίως στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στον τουρισμό.

Ωστόσο, τονίζει το δημοσίευμα, η εκταμίευση της δόσης που εκτιμάται στα 6,7 δισ. ευρώ, θα συμβεί τον Φεβρουάριο και αφού πρώτα στις αρχές του μήνα διενεργηθεί έλεγχος για την υλοποίηση των εκκρεμών προαπαιτούμενων.

«Μια καθυστέρηση στην εκταμίευση θα μπορούσε να μεταθέσει για αργότερα την έκδοση ομολόγου που σχεδιάζει η Ελλάδα για τα τέλη Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου διπλωμάτη, η Ευρωζώνη πιθανώς να είναι λίγο πιο σκληρή με την Ελλάδα, λόγω του ύψους των χρημάτων που χρωστά, ενώ έκανε λόγο ότι η χώρα θα μπορούσε να ακολουθήσει μια προληπτική πιστοληπτική γραμμή από τον ESM, στο τέλος του προγράμματος.

Την ίδια ώρα όμως ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι την προληπτική πιστοληπτική γραμμή πρέπει να την ζητήσει κάποιος, εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι θέλει κάτι τέτοιο.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM