Στρος Καν: «Πάση θυσία να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας»

Στρος Καν: «Πάση θυσία να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας» Facebook Twitter
0

Ο Στρος Καν κάλεσε τους Ευρωπαίους να αποφύγουν πάση θυσία μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι όσο πιο μικρή είναι μια χώρα τόσο πιο μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται για τις αγορές. «…οι επενδυτές βλέπουν ότι η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επιλύσει ένα πρόβλημα που αποτελεί το 2% του ΑΕΠ και έτσι χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Και χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ανάπτυξη», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξη του σε περιοδικό της Νότιας Κορέας.

Όπως αναφέρει το Europolitique, ο κ. Στρος Καν τα βάζει με τους Ευρωπαίους που ακόμη δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε. «Από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου να αποφύγουμε την πρόσκρουση στον τοίχο, αλλά δεν επιλύουμε τίποτα. Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ σημειώνοντας ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να συνεισφέρουν στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. «Διακυβεύεται ή ίδια η επιβίωση της ευρωζώνης», προειδοποιεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM