ESM: Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. προς την Ελλάδα

ESM: Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. προς την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των 800 εκατ. προς την Ελλάδα ανακοίνωσε μέσω Τwitter, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την τελευταία υποδόση που εκκρεμούσε από την β΄ αξιολόγηση, η οποία προορίζεται εξ ολοκλήρου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Στο ποσό αυτό θα προστεθούν 400 εκατ. ευρώ ως εθνική συμμετοχή και έως τις αρχές Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες (προμηθευτές, κ.λπ.) θα έχουν μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Σε δήλωσή του μετά την εκταμίευση, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ελπίδα να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.


«Με ικανοποίηση σημειώνω τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνηση στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών μειώθηκε τους τελευταίους μήνες και αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα υπερέβη τους στόχους του προγράμματος και αυτό θα πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM», ανέφερε.

Στις 26 Οκτωβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του ESM είχε εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης, μετά από την προσκόμιση από την ελληνική πλευρά των στοιχείων πως υπήρξαν καθαρές πληρωμές 1,52 δισ. ευρώ την περίοδο Απριλίου- Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ που είχε εκταμιευθεί τον Ιούλιο.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM