ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τι αλλάζει από τον επόμενο μήνα στα τιμολόγια τη ΔΕΗ

Τι αλλάζει από τον επόμενο μήνα στα τιμολόγια τη ΔΕΗ Facebook Twitter
0

Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ με μειώσεις στις χρεώσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον ANT1.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ, Σταθάκης, «τον επόμενο μήνα θα νομοθετηθούν οι αλλαγές για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και οι προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Οι χρεώσεις για τις ΥΚΩ θα κλιμακώνονται πιο ομαλά, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλων επιβαρύνσεων για μικρή αύξηση της κατανάλωσης, ενώ σε βάθος χρόνου, με την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών οι επιβαρύνσεις θα εξαλειφθούν. «Προσδοκούμε ότι μετά το 2020 οι χρεώσεις Υ.Κ.Ω. θα μειωθούν στο μισό και από τα 700 εκατ. θα μετακινηθεί στα 350 εκατ. Τέλος, μετά το 2023 δεν θα υπάρχουν πλέον χρεώσεις Υ.Κ.Ω., θα έχουν μηδενιστεί».

Ο κ . Σταθάκης χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για την πρόταση της ΔΕΗ να μεταφερθεί σε ανταγωνιστές ρο πελατολόγιο της επιχείρησης προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά, ενώ για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σημείωσε πως η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι οριστική και άρα πρέπει να παραχωρηθεί το 40% του λιγνιτικού δυναμικού σε τρίτους, ωστόσο «είναι κατηγορηματικό το όχι» για την πώληση υδροηλεκτρικών.

Τόνισε δε ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο κεντρικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «στο τέλος του χρόνου, θα έχουμε ένα ισχυρό κοινωνικό πακέτο με πολλά μέτρα και πιο σύνθετο από πέρυσι». 

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ