Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Αύγουστο

Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Αύγουστο Facebook Twitter
0

Μείωση σημείωσε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα, δηλαδή από τη ρευστότητα που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τον Αύγουστο.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών υποχώρησε στα 45,2 δισ.ευρώ από 50,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.


Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση του ELA στα 30,8 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου από 34,6 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα, αλλά και τη μείωση της ρευστότητας από την ΕΚΤ στα 14,4 δισ. ευρώ από 15,8 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM