Εξετάζεται το σενάριο αυξήσεων στο Δημόσιο ως κίνητρο για την αξιολόγηση

Εξετάζεται το σενάριο αυξήσεων στο Δημόσιο ως κίνητρο για την αξιολόγηση Facebook Twitter
2

Αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που θα κυμαίνονται από 50 έως 450 ευρώ φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, ως κίνητρο για τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην αξιολόγηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είναι υπ'ατμόν μετά την πρόσφατη αποτυχία της αξιολόγησης στο Δημόσιο που χαρακτηρίστηκε από αποχή 90% από την διαδικασία.

Τη σχετική ρύθμιση σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το υπουργείο.

Η ενδεχόμενη αύξηση θα αφορά κυρίως υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό. Ωστόσο ακόμη κι εκείνοι που δεν θα προαχθούν, θα ανέβουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο, οπότε θα αυξηθούν οι αποδοχές τους.

Εάν αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν θα πρόκειται για «απόλυτη παρανομία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, στέλεχος του Ποταμιού και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM