Πάνω από 2,5 εκατ. νοικοκυριά έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά

Πάνω από 2,5 εκατ. νοικοκυριά έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά Facebook Twitter
0

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια (περισσότερα από την περασμένη χρονιά) είναι τα νοικοκυριά τα οποία φέτος έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν φέτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τον Ελεύθερο Τύπο, κατά μέσο όρο σε καθένα από τα νοικοκυριά αυτά αντιστοιχεί επιπλέον φόρος άνω των 1.400 ευρώ. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι την Παρασκευή το πρωί, περίπου 16,5 ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ο αριθμός των δηλώσεων από τις οποίες προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα είχε φθάσει ήδη πολύ κοντά στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί ανερχόταν σε 6.023.452.

Ειδικότερα, από τα 6.023.452 εκκαθαριστικά που είχαν εκδοθεί ηλεκτρονικά μέχρι το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου:

2.493.842 (ποσοστό 41,4% του συνόλου) ήταν χρεωστικά. Πέρυσι, και αφού είχαν υποβληθεί όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, είχαν εκδοθεί 2.318.902 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Οι 2.493.842 φορολογούμενοι που είχαν λάβει μέχρι την Παρασκευή το πρωί χρεωστικά εκκαθαριστικά, καλούνταν να πληρώσουν συνολικά φόρους ύψους 3,51 δισ. ευρώ, δηλαδή 1.407,63 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας.

2.587.925 (ποσοστό 42,96% του συνόλου) είναι μηδενικά, δηλαδή αναγράφουν μηδενικά ποσά φόρων προς πληρωμή. Πέρυσι είχαν εκδοθεί 2.772.457 μηδενικά εκκαθαριστικά (αντιστοιχούσαν στο 45,38% του συνόλου).

941.685 (ποσοστό 15,63% του συνόλου) είναι πιστωτικά, δηλαδή αναγράφουν ποσά φόρου προς επιστροφή στους φορολογούμενους.

Οι δικαιούχοι των επιστροφών αυτών θα μοιραστούν συνολικά 354.446.110 ευρώ. Δηλαδή, σε καθέναν αναλογεί κατά μέσο όρο επιστροφή φόρου 376,39 ευρώ.

πηγή: eleftherostypos.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM