ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Με «περίεργες» δηλώσεις οι Τούρκοι εκφράζουν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά νησιά

Με «περίεργες» δηλώσεις οι Τούρκοι εκφράζουν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά νησιά Facebook Twitter
1

Έντονο διαφαίνεται το ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για επενδύσεις σε ελληνικά νησιά, μετά την ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση της πρόθεσης για ενδεχόμενη πώληση τους. Οι δηλώσεις Τούρκων παραγόντων όμως, προκαλούν αφού αφήνουν σκοτεινά σημεία ως το προς τι εννοούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο πρόεδρος των Επενδυτών Τουριστικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας Τουργκουτ Γκιούρ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι θα ενδιαφερθούν για επενδύσεις στα ελληνικά νησιά αν τους δοθεί μια ξεκάθαρη κατάσταση. Όμως το σημείο που προκαλεί αντιδράσεις στις δηλώσεις του Τούρκου επενδυτή είναι η φράση του: «η κατάσταση των νησιών του Αιγαίου ενδιαφέρει περισσότερο από όλους την Τουρκία». Ο Γκιουρ δεν εξήγησε τι εννοεί με αυτή τη φράση.

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες δείχνει και ο τουρκικός όμιλος Limak. Μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης δήλωσε ότι μια ελληνοτουρκική συνεργασία στον επενδυτικό τουριστικό χώρο «θα είχε θετικό αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνα σε 585 νησιά και βραχονησίδες και κατέληξε σε δέκα ομάδες νησιών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ή να πουληθούν.:

1)Σύβοτα: Μαύρο Όρος, Μπέλα Βράκα, Άγιος Νικολάος

2)Στοφάδες Νήσοι στο Ιόνιο

3)Νησίδες Κύθρος και Άγιος Ιωάννης στο Ιόνιο

4)Θαλασσοπούλα στη Θάσο

5)Νησίδες στον κόλπο Στύρων στον Ευβοϊκό

6)Νησίδα Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη

7)Νησίδα Πρώτη στη Μεσσηνία

8)Δίδυμη στις Κυκλάδες

9)Τσουγκριά στη Σκιάθο

10)Ψιλή, Πλατειά, Ρόμβη, Κορωνίδα στον Αργολικό

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μα φυσικά, ποιος άλλος θα ενδιαφερόταν. Ελπίζω ωστόσο να φερθεί η Ελλάδα προς αυτούς όπως φέρεται και η Τουρκία προς εμάς που δεν επιτρέπει σε Έλληνες επιχειρηματίες και ομίλους τέτοιες κινήσεις στην Τουρκία. Αλλά τι λέω; Οι δικοί μας πολιτικοί τη μάνα τους θα πουλούσαν, δε θα πουλούσαν τη χώρα τους στον εχθρό;