Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βλέπει "φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας"

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βλέπει "φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας" Facebook Twitter
0

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες».

 

«Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

 

«Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη ανέκαμψε, η αγορά εργασίας ανακάμπτει, η ελκυστικότητα ανακάμπτει», και «οι επενδύσεις επέστρεψαν», τόνισε ο Μοσκοβισί δηλώνοντας ότι χαίρεται που «επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

 

«Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε. Ήταν πολύ σκληρό; Αναμφίβολα. Ήταν όμως αναγκαίο; Επίσης», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

 

«Η Ελλάδα εφάρμοσε 140 εξαιρετικά γενναίες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε. «Τώρα υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους», σύμφωνα με τον ίδιο.

 

«Είχαμε ευθύνη, εμείς οι Ευρωπαίοι, απέναντι στην Ελλάδα», παραδέχθηκε ο Μοσκοβισί, ώστε η χώρα να ξαναγίνει «κανονική», «δηλαδή μια χώρα που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, μια χώρα που έχει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

 

«Δεν εφαρμόσαμε στην Ελλάδα λιτότητα για πλάκα και δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις για πλάκα», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, διαβεβαιώνοντας ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία «είχαν παραποιηθεί» και ότι οι πολιτικές δομές της χώρας «ήταν απαρχαιωμένες».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ