Το ΔΝΤ συνεδριάζει και κρίνει την έξοδο στις αγορές

Το ΔΝΤ συνεδριάζει και κρίνει την έξοδο στις αγορές Facebook Twitter
0

Στραμμένο στο ΔΝΤ είναι το βλέμμα της κυβέρνησης καθώς απόψε το Ταμείο συνεδριάζει με θέμα μεταξύ άλλων και την εξέταση των όρων συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε μετά τη δεύτερη αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η κυβέρνηση αναμένει τον τρόπο που η αγορά θα υποδεχθεί την έκθεση βιωσιμότητας (αναμένεται πως θα το κρίνει ως μη βιώσιμο) του χρέους του ΔΝΤ προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την έξοδο στις αγορές.

Ο βαθμός υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα, αλλά και αποσαφήνισης από τους ευρωπαίους δανειστές των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα κρίνει κατά πόσο το Ταμείο θα παραμείνει με ποσό που πάντως δεν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Αθήνα φέρεται να έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες του εξωτερικού να καταστρώσουν τον οδικό χάρτη επιστροφής στις αγορές με έκδοση ομολόγων.

Η πηγή ανέφερε πως η έκδοση ενδέχεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά ακόμη τίποτε δεν βέβαιο καθώς η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση των πιστωτών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM