ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Goldman Sachs: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έρθει πιθανώς μαζί με ένα 4ο μνημόνιο

Goldman Sachs: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έρθει πιθανώς μαζί με ένα 4ο μνημόνιο Facebook Twitter
0

Η Goldman Sachs θεωρεί ότι είναι πιθανό ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα, το οποίο ενδεχομένως θα έρθει μαζί με τα μέτρα για το χρέος. Παράλληλα, εκτιμά πως η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να ενταχθεί ποτέ στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE).


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το capital.gr, η Goldman Sachs αναφέρει σε νέα εκθεσή της πως Αθήνα και θεσμοί κατέληξαν σε μία υποχώρηση των εντάσεων και όχι σε επίλυση του ελληνικού ζητήματος, με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση.


Όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα, η συμφωνία του Ιουνίου καθιερώνει την άνοιξη του 2018 ως την επόμενη σημαντική πράξη στο ελληνικό δράμα του χρέους, όταν οι θεσμοί θα διαπραγματευθούν τα ακριβή μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα, ενδεχομένως παράλληλα με ένα τέταρτο πρόγραμμα και συνοδευτικά μέτρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


Τέλος, η Goldman Sachs θεωρεί απίθανη την άμεση ένταξη της Ελλάδας στο QE, καθώς η ΕΚΤ θέλει πρώτα σαφήνεια σχετικά με τα μέτρα για το χρέος για να καταρτίσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Επίσης, η έκθεση αυτή θα μπορούσε να φθάσει σε παρόμοια συμπεράσματα με αυτήν του ΔΝΤ, όπως είχε πει ο Μπενουά Κερέ, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αποκλείσει ότι οριστικά την Ελλάδα από το QE.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ