ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

CNBC: Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

CNBC: Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές Facebook Twitter
1

Η Ελλάδα δείχνει να είναι έτοιμη να βγει στις αγορές από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC, που επικαλείται μία πηγή που έχει γνώση των εξελίξεων.

Η επιστροφή της Αθήνας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014, «είναι σημαντική για να δείξει ότι έχουν αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις του τρέχοντος προγράμματος, τόσο στους διεθνείς επενδυτές όσο και στους έλληνες ψηφοφόρους. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τη σωστή χρονική στιγμή (timing) για να αποφύγει κάθε πολιτικό ή οικονομικό αρνητικό αντίκτυπο», επισημαίνει το CNBC.

Όπως δήλωσε η πηγή που έχει γνώση των εξελίξεων, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές «θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Έλληνες δείχνουν πως προτιμούν να περιμένουν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την Πέμπτη και τις ανακοινώσεις του Standard & Poor's σχετικά με την αξιολόγηση της Ελλάδας την Παρασκευή».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συναντηθούν τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να συζητήσουν σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, ο Standard & Poor's επιβεβαίωσε στο CNBC ότι θα συζητήσει την Παρασκευή το θέμα της Ελλάδας, αλλά δεν μπορούσε να αποκαλύψει εάν θα υπάρξει αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας.

Οικονομία
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια