Ο Ντράγκι «βάζει πάγο» στην ένταξη της Ελλάδας στο QE: Δεν αρκούν οι αποφάσεις του Eurogroup

Ο Ντράγκι «βάζει πάγο» στην ένταξη της Ελλάδας στο QE: Δεν αρκούν οι αποφάσεις του Eurogroup Facebook Twitter
2

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE, καθώς απαιτείται περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Ειδικότερα, σε απάντηση ερωτήματος του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Ν. Χουντή για το κατά πόσο η ΕΚΤ έχει ολοκληρώσει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (debt sustainability analysis - DSA) και ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα, ο κ. Ντράγκι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ολοκληρώσουν πλήρη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι προσθέτει πως η αποσαφήνιση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους όπως έγινε στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου δεν είναι αρκετή - συγκεκριμένα αναφέρει πως «εξακολουθεί να μην επαρκεί για την ορθή αξιολόγηση, τόσο της ποσοτικής επίδρασης των μέτρων αυτών, όσο και της χρονικής στιγμής κατά την οποία θα εκδηλωθεί ο αντίκτυπός τους στη δυναμική του ελληνικού δημόσιου χρέους, σύμφωνα με διάφορα σενάρια».


Για αυτό τον λόγο μέχρι να γίνει περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους «εξακολουθούν να υφίστανται σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγή: Καθημερινή

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αισίως πάμε για την επόμενη Ανάσταση του Κυρίου, με την οποίαν έχουν ένα ιδιαίτερο σύνδρομο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...Καθότι και αποτελεί μια "γέφυρα" ανάμεσα στους άθεους Συριζαίους και τους θεοσεβείς Ανελίστες.Ο κάθε εταίρος την πλασάρει και επενδύει πάνω της κατά το δοκούν.