Μόνο μέσω τραπεζών θα γίνεται η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιουνίου

Μόνο μέσω τραπεζών θα γίνεται η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιουνίου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης θα γίνεται από την 1η Ιουνίου η καταβολή, εκ μέρους των εργοδοτών, των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:


Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου 2017, με την οποία καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.


Σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.


Η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φαντάζομαι το μέτρο λήφθηκε μόνο για να προστατέψει τους εργαζόμενους από πλασματική καταβολή δεδουλευμένων (π.χ. με υπογραφή χειρόγραφων αποδείξεων είσπραξης μηδέποτε καταβληθέντων). Και ; Εκτός και αν παρακολουθούνται και τα ΑΤΜ, προκειμένου να εντοπίζονται αυτοί οι περίεργοι φουσκωτοί που συνοδεύουν εισπράττοντες. Και που μόλις γίνει η ανάληψη, παίρνουν από τον εισπράξαντα για λογαριασμό του εργοδότη, το "υπερβάλλον" ανάμεσα στο πραγματικό ποσό αμοιβής και το υποχρεωτικό νόμιμο κατώτατο.Ή, ακόμη και αν δεν υπάρχει φουσκωτός επί τόπου, λέει ο εργοδότης στον υπάλληλο "αν δεν μου επιστρέψεις Χ ευρώ, τον άλλο μήνα απολύεσαι".Και ας σκεφθούμε σε τι ζόρι και απολογητική θέση θα βρεθούν όσοι με αυτόν τον τρόπο "επέστρεψαν" χρήματα στον εργοδότη τους, όταν καθιερωθεί το "ατομικό περιουσιολόγιο". Οπότε, από όσα λέγονται, ο καθένας θα καλείται να εξηγεί που διέθεσε τα χρήματα που ανέλαβε από την τράπεζα. Αν η πολιτική ηγεσία δεν καταλάβει ότι η μόνη σωτηρία είναι η εκπαίδευση σε βάθος χρόνου ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και να μην κλέβουμε ο ένας τον άλλον, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι αντίθετος στο μέτρο - κάθε άλλο - μόνο λέω ότι είναι μικρής απόδοσης και πάντως ημίμετρο.Η κυβέρνηση - οποιουδήποτε κόμματος - πρέπει να έχει σε προτεραιότητα την φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, όπου το "ψωμί" είναι πολύ.