Bloomberg: Ο Τραμπ θα μειώσει στο 15% τη φορολογία των επιχειρήσεων

Bloomberg: Ο Τραμπ θα μειώσει στο 15% τη φορολογία των επιχειρήσεων Facebook Twitter
0

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει την περικοπή των φόρων για τα φυσικά πρόσωπα και τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% για να εκπληρώσει σχετική προεκλογική του δέσμευση, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, o Τραμπ προγραμματίζει να ανακοινώσει αύριο το περίγραμμα των αλλαγών που θέλει να κάνει στον φορολογικό κώδικα, ενώ οι λεπτομέρειες δεν θα γίνουν γνωστές έως τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της ηγεσίας του Κογκρέσου και αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών.

 

Ενώ ο Τραμπ και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν συμφωνούν σε γενικές γραμμές σε μία μεγάλη μείωση των φόρων για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και τις επιχειρήσεις, διαφωνούν σε ορισμένα σημεία. Ο Ράιαν θέλει ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων να μειωθεί στο 20%, αντί του 15% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η πρόσθετη μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν θα κάνει το τελικό φορολογικό σχέδιο να είναι ουδέτερο από πλευράς εσόδων. Χωρίς τη στήριξη των Δημοκρατικών, το φορολογικό σχέδιο πρέπει να είναι ουδέτερο για να ικανοποιούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τους βουλευτές για αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία.

 

Ο υπουργός Οικονομικών ΣτίβενΜνούτσιν είχε διαμηνύσει προηγουμένως ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας παρά για την επίπτωση που θα υπάρξει (από τη μείωση της φορολογίας) στα κρατικά έσοδα. Όπως δήλωσε χθες, ο Τραμπ είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν διατηρήσιμο ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης 3%, ο οποίος θα αντιστάθμιζε τις φορολογικές μειώσεις, μαζί με τα «τρισεκατομμύρια δολάρια» που θα επαναπατρισθούν από εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους. Ο Τραμπ δεν θα περιλάβει πιθανόν στο σχέδιο τον αμφιλεγόμενο φόρο προσαρμογής στα σύνορα, τον οποίο έχει στηρίξει το Ράιαν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος την περασμένη εβδομάδα. Ο φόρος αυτός θα αντικαθιστούσε τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων 35% με έναν συντελεστή 20% για τις εγχώριες πωλήσεις και τις εισαγωγές αγαθών, ενώ θα εξαιρούσε τις εξαγωγές.

 

πηγή: Bloomberg

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ