Οι αγορές προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ

Οι αγορές προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ Facebook Twitter
0

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά συναλλάγματος με την  ισοτιμία του ευρώ να παραμένει στα χθεσινά επίπεδα, όταν όμως βρέθηκε, λόγω των ανησυχιών για Ισπανία και Ελλάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών. Στη διαπραγμάτευση στην Ασία, το ευρώ κυμάνθηκε στα επίπεδα των 1,2116 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά ανήλθε ως τα 1,2138 δολάρια. Πάντως νέα ανησυχία δημιουργεί στις αγορές η υποβάθμιση σε αρνητικό πρόσημο από τον  Moody’s των οικονομιών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των ισχυρών δηλαδή ΑΑΑ της ευρωζώνης.

Ανοδικά κινείται σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ωστόσο το κλίμα παραμένει ευμετάβλητο. Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (10:52) ενισχύεται κατά 0,49% και διαμορφώνεται στις 588,94 μονάδες, με τον τζίρο στα 2,14 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ διατηρούνται οι ανησυχίες για την Ισπανία, καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας παραμένει σε ιστορικά υψηλά ενώ φήμες θέλουν και τη Βαλένθια να υποβάλει μετά τη Μούρθια, αίτημα για λήψη κρατικής βοήθειας. Η ανησυχία παραμένει και για την Ελλάδα καθώς σήμερα φτάνει στη χώρα μας η Τρόικα για να ξεκινήσει την αξιολόγηση του προγράμματος μείωσης του χρέους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM