Ντάισελμπλουμ: Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά υπάρχει πρόοοδος

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά υπάρχει πρόοοδος Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική Βουλή. Ωστόσο, διευκρίνισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος.

Ακόμα, ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε πως η επόμενη δόση θα μπορούσε να είναι 7 δισ. ευρώ, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της αξιολόγησης.

Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από την πλευρά της Κομισιόν, αλλά και από ευρωπαϊκές πηγές. Ειδικότερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ ανέφερε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε η ίδια.

Το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί απόψε και κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group).

Ευρωπαϊκή πηγή, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.

«Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, ενώ άλλος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που επικαλείται η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνουν ότι παρά την πρόοδο,  δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέα εμπόδια ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, καθώς οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και το λοκ- άουτ δεν έχουν φύγει από το τραπέζι. Ειδικότερα, ως προς το θέμα των ομαδικών απολύσεων τίθεται εκ νέου στη διαπραγμάτευση η αύξηση του ορίου από το 5% στο 10% με παράλληλη κατάργηση της προέγκρισης από το κράτος.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM