ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Βόμβα» Τόμσεν: Τουλάχιστον 20 χρόνια για να ανακάμψει το ΑΕΠ της Ελλάδας

«Βόμβα» Τόμσεν: Τουλάχιστον 20 χρόνια για να ανακάμψει το ΑΕΠ της Ελλάδας Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 20 χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, εκτίμησε ο Πόουλ Τόμσεν μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της προκειμένου να ορθοποδήσει.

Ο ισχυρός άντρας του Ταμείου ασκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων από τις ελληνικές κυβερνήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά «το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων».

Παράλληλα χαρακτήρισε φοβερή την αντίσταση που καταγράφεται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ «κατακεραύνωσε» το ελληνικό φορολογικό σύστημα, τονίζοντας ότι άνω του 50% των μισθωτών δεν καταβάλλουν φόρους αφού εξαιρούνται.

Μάλιστα, ο Τόμσεν επέμεινε στην άποψη ότι η Ελλάδα για χρόνια απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες.

Οικονομία
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ