Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη Ελλάδας - ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι βασικό ζήτημα

Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη Ελλάδας - ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι βασικό ζήτημα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Στο ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της κρίσης αλλά πλέον έχει μπει σε φάση βελτίωσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα η βελγική εφημερίδα L' Echo.


Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, σημείωσε πως «έχει πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα και πως «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα». Εξήγησε, δε, ότι αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών-μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».


Τέλος, τόνισε πως η ελληνική κρίση «από τη στιγμή που έπιασε πάτο», το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης. «Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM