Οίκος υποβαθμίζει τη Γερμανία

Οίκος υποβαθμίζει τη Γερμανία Facebook Twitter
0

Στην υποβάθμιση της Γερμανίας προχώρησε ο αμερικανικός ανεξάρτητος οίκος αξιολόγησης Egan Jones, που στην ανακοίνωση του εκφράζει τις αμφιβολίες του για τη γερμανική οικονομία λόγω της στάσης της στην κρίση χρέους.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας βρίσκεται πλέον  στην κλίμακα «Α+» , από «AA -», καθώς οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν  ότι η κρίση χρέους θα πλήξει και τις γερμανικές εξαγωγές ενώ παράλληλα το κόστος των διασώσεων θα γίνεται όλο και πιο βαρύ. Μάλιστα εκτιμούν ακόμη ότι ανεξάρτητα από την έξοδο της Ελλάδας ή κάποιας άλλης χώρας από το ευρώ, θα μείνει ανείσπρακτο το 50% των συνολικών οφειλών άλλων χωρών προς τη Γερμανία.

Στην αιτιολογική του έκθεση ο οίκος θέτει σε αρνητική θέση και τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, είναι πιθανό δηλαδή να υπάρξει και νέα υποβάθμιση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM