Αυτές είναι οι τρεις ελληνικές επιχειρήσεις που κέρδισαν το φετινό βραβείο επιχειρηματικότητας

Αυτές είναι οι τρεις ελληνικές επιχειρήσεις που κέρδισαν το φετινό βραβείο επιχειρηματικότητας Facebook Twitter
0

Aνακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας που θα μοιραστούν χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ, ανάλογα με τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης  και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) για την υλοποίηση των νέων εμπορικών τους εγχειρημάτων.

Νικητές του φετινού βραβείου που απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είναι:


- BLUEGROUND: Μία αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλλών βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων οικιστικών ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, λειτουργεί ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται. Η blueground εξυπηρετεί επισκέπτες, είτε στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, είτε αναψυχής σε Ελλάδα, Τουρκία και σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αιτούντες: Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Αλέξης Μαραγκός, Ανδρέας Νεζερίτης, Πέννυ Παπακωνσταντίνου.


- BUBBLLZ: Το bubbllz είναι μία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα, είναι μια webmarketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής. Η φωτογραφία ανεβαίνει στα socialmedia και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα, με εκπτώσεις, κουπόνια, διαγωνισμούς, loyaltyπόντους και ειδικές προσφορές.
Αιτούντες: Κωνστάντιος Μπατσιώλας, Γεώργιος Θρασκιάς, Παναγιώτης Χατζηδάκης


- RAYMETRICS: Η Raymetrics στοχεύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός εξελιγμένου, ιδιαίτερα καινοτόμου, νέας γενιάς τρισδιάστατου σεϊλόμετρου (ceilometer). Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει τρισδιάστατη απεικόνιση της νέφωσης στον εναέριο χώρο ενός αεροδρομίου καθώς και το ύψος βάσης των νεφών σε οποιοδήποτε σημείο. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το ύψος του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος και της ορατότητας σε κάθε δυνατή κατεύθυνση.
Αιτούντες: Νίκος Κόντος, Γιώργος Γεωργούσσης, Matthew Woollard


Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) από το Libra Group, το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000 ευρώ προς το θεσμό.


Το Βραβείο, διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές. Από την πρώτη βράβευση το 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν αναδειχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, εκ των οποίων όλες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα και έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Στο φετινό κύκλο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας υποβλήθηκαν συνολικά 1.100 επιχειρηματικές ιδέες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM