Πόσες φορές την ημέρα ξεκλειδώνουν το κινητό τους οι χρήστες iPhone;

Πόσες φορές την ημέρα ξεκλειδώνουν το κινητό τους οι χρήστες iPhone; Facebook Twitter
0

Πλέον γνωρίζουμε ακριβώς πόσο εθιστικά είναι τα iPhones, σύμφωνα με την Apple: ο μέσος χρήστης IPhone ξεκλειδώνει τη συσκευή του 80 φορές την ημέρα, λέει ο αναλυτής Ben Bajarin, που συμμετείχε σε μια σύσκεψη για την ασφαλεία στα κεντρικά της Apple την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει, δεδομένης μιας 12ωρης καθημερινής χρήσης, πως οι χρήστες iPhone τσεκάρουν το κινητό τους περίπου 6-7 φορές την ώρα ή μια φορά το δεκάλεπτο. Αυτό δεν ακούγεται πολύ υπερβολικό, παρόλο που ενδεχομένως υπάρχουν χρήστες που ξεκλειδώνουν το κινητό τους πολύ πιο συχνά. Προηγούμενη μελέτη σε χρήστες Android διαπίστωσε πως αυτοί ξεκλειδώνουν το κινητό τους 110 φορές την ημέρα. 

Ο λόγος που η Apple αποφάσισε να μοιραστεί τη συγκεκριμένη στατιστική είναι γιατί ήθελε να δώσει έμφαση στο πόσο ευκολότερο είναι το σύστημα TouchID από το να βάζουν το PIN ή έναν άλλο κωδικό κάθε φορά που έχουν λάβει ένα μήνυμα ή ένα email. 

"Η Apple επιχειρεί κάτι που φαντάζει πρωτοφανές σε εργοστασιακό επίπεδο: να φέρει κορυφαίες υπηρεσίες ασφαλείας αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την εμπειρία του χρήστη. Πριν το Touch ID για παράδειγμα, πολλοί οργανισμοί ζητούσαν οκταψήφια, ίσως και μεγαλύτερα, PIN. Φανταστείτε να πατούσατε τόσους πολλούς αριθμούς κάθε φορά που πιάνατε στα χέρια σας το τηλέφωνο" γράφει σε σχετικό άρθρο του ο Bajarin. 


Η ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια του χρήστη και την εμπειρία του χρήστη είναι πολύ σημαντική τη στιγμή μάλιστα που η Apple είναι έτοιμη να ασφαλίσει το iCloud, κάτι που θα μπορούσε να φέρει ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους χρήστες, όπως για παράδειγμα το να μην μπορούν να ανακτήσουν έναν χαμένο κωδικό. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM