Χρήστες iPhone και iPad προσοχή στην ημερομηνία "1 Ιανουαρίου 1970"

Χρήστες iPhone και iPad προσοχή στην ημερομηνία "1 Ιανουαρίου 1970" Facebook Twitter
1

Εάν κάποιος χρήστης αποπειραθεί να γυρίσει χειροκίνητα το ψηφιακό ημερολόγιο κάποιας συσκευής της Apple που έχει εγκατεστημένο το λειτουργικό iOS 8 και μετέπειτα και κάνει επανεκκίνησή της, πρόκεται να βρεθεί με ένα αχρηστευμένο gadget στα χέρια του, αναφέρει με σημερινό δημοσίευμά του ο Guardian. 

To 'date bug' όπως το ονόμασαν οι χρήστες του reddit, που το εντόπισαν πρώτοι, επηρεάζει 64 bit συσκευές της Apple, δηλαδή iPhone 5S, iPhone 6 και 6 Plus, iPhone 6S και 6S Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini 2 και τα τελευταίας γενιάς iPod και καμία από τις γνωστές μεθόδους δεν είναι ικανή να επαναφέρει τη συσκευή "στη ζωή". Μοναδική λύση, αναφέρει το δημοσίευμα είναι η επιστροφή της συσκευής σε εξουσιοδοτημένο service ή η αντικατάστασή της από την εταιρεία.

Αν και ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί γιατί η αλλαγή στη συγκεκριμένη ημερομηνία, μια διαδικασία η οποία απαιτεί αρκετή προσπάθεια από το χρήστη, προκαλεί τέτοια ανεπανόρθωτη ζημιά, αρκετές εικασίες θεωρούν ότι το σύστημα αδυνατεί να επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού η συσκευές την αντιλαμβάνονται ως μηενική. Γεγονός που αδρανοποιεί κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί το ημερολόγιο.

Δείτε πώς γίνεται και τι προκαλεί η "θανατηφόρος" ημερομηνία, στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM