Η Google επεκτείνει το δικαίωμα στη λήθη

Η Google επεκτείνει το δικαίωμα στη λήθη Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC η Google επεκτείνει πέραν των ευρωπαικών συνόρων, σε όλες τις βερσιόν της την απαλειφή αποτελεσμάτων σύμφωνα με το λεγόμενο "Δικαίωμα στη Λήθη" που επιτρέπει μόνο στους Ευρωπαίους πολίτες να αιτούνται την απαλειφή ανακριβών ή ψευδών αποτελεσμάτων που τους αφορούν. Μέτρο που ισχύει από το Μάϊο του 2014.

Μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο η Google είχε ήδη διαγράψει από τα αποτελέσματα των Ευρωπαϊκών βερσιόν της πάνα από 500.000 συνδέσμους, όμως υπήρχε πάντα η δυνατότητα σε κάποιον να δει τα διαγεγραμμένα αποτελέσματα, απλώς πηγάινοντας στο Google.com, αντί για το τοπικό, ευρωπαϊκό σάιτ.

 

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το BBC, το δικαίωμα στη λήθη παραμένει ενεργό για τους Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι όταν επισκέπτονται άλλες βερσιόν της Google από ευρωπαϊκό έδαφος, θα βλέπουν τα επεξεργασμένα αποτελέσματα. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για τους χρήστες του Internet που επισκέπτονται την Google από άλλες ηπείρους.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM