Το Facebook αποσύρει από την Ινδία το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, Free Basics

Το Facebook αποσύρει από την Ινδία το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, Free Basics Facebook Twitter
0

Τρεις μέρες μετά την απαγόρευση της υπηρεσίας του Facebook, ονόματι 'Free Basics' η οποία επρόκειτο να δίνει δωρεάν πρόσβαση σε ένα προεπιλεγμένο μπουκέτο από σάιτ στους συνδρομητές, από την ανώτατη τηλεπικοινωνιακή αρχή της Iνδίας το Facebook αποφάσισε να διακόψει εντελώς την λειτουργία της υπηρεσίας στη χώρα.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το Tweet του Marc Anderssen, μέλους του Δ. Συμβουλίου του Facebook και γνωστού μεγαλοεπενδυτή της Silicon Valley, ο οποίος εξέφρασε με προσβλητικό τρόπο προς τον Ινδικό λαό την απογοήτευση του για την αποτυχία της υπηρεσίας Free Basics στην Ινδία.

Ο Anderssen σε tweet που έχει ήδη διαγράψει, παραλλήλισε την μάχη του λαού για την αποτίναξη της Βρετανικής αποικιοκρατίας, με την υιοθέτηση ιδεών όπως αυτής της Ουδετερότητας του Διαδικτύου - λόγο τον οποίο επικαλέστηκε τόσο η ρυθμιστική αρχή της χώρας, όσο και πολυάριθμες ακτιβιστικές οργανώσεις που ήταν υπερ της απαγόρευσης της υπηρεσίας στην Ινδία.

 

Το Facebook αποσύρει από την Ινδία το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, Free Basics Facebook Twitter

 

Πάντως ο ιδρυτής του Facebook, έσπευσε να λάβει αποστάσεις από την θέση του Marc Anderssen, με την ακόλουθη ανάρτηση:

I want to respond to Marc Andreessen's comments about India yesterday. I found the comments deeply upsetting, and they...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, February 10, 2016

 

 

Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Free Basics, για την οποία το Facebook ξόδεψε 44 εκατομμύρια σε διαφημίσεις, στον ένα χρόνο λειτουργίας της, ώστε να γίνει ελκυστική από τους Ινδούς χρήστες συνεχίζει να λειτουργεί σε 30 ακόμα χώρες, μέσω της πρωτοβουλίας internet.org.

 


 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM