Το Twitter απενεργοποίησε 125.000 προφίλ με τρομοκρατικό περιεχόμενο

Το Twitter απενεργοποίησε 125.000 προφίλ με τρομοκρατικό περιεχόμενο Facebook Twitter
0

Με τις εξτρεμιστικές ομάδες και τρομοκρατικές οργανώσεις να κατακλύζουν το internet και ιδίως τα κοινωνικά δίκτυα, μεταφέροντας στην ψηφιακή σφαίρα την προπαγάνδα και τις προσπάθειες στρατολόγησης νεών μελών, εδραιωμένες εταιρείες όπως η Google, το Facebook κ.α. αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να περιφρουρήσουν τις πλατφόρμες τους από ύποπτους λογαριασμόυς που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο και δύσκολο έργο, αναφέρει το TheNextWeb, δεδομένου του όγκου των χρηστών τους αλλά και των διαφορετικών γλωσσών και κωδικών που χρησιμοποιοιύν μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων, με την ISIS να έχει αποδεδειγμένα αποτελεσματική δράση, στον προσυλητισμό νέων μελών.

Για πρώτη φορά δημοσίως, το Twitter αποκάλυψε εχθές, Παρασκευή, το μέγεθος στο οποίο είχε φτάσει να χρησιμοποιείται η υπηρεσία από τρομοκράτες ή φερόμενους ως υπόπους για σύνδεση με την τρομοκρατία με ένα tweet που πληροφορεί ότι από τα μέσα του 2015 έως εχθές έχει αποκλείσει 125.000 λογαριασμόυς που σχετίζονται ή προπαγανδίζουν τρομοκρατική δράση. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των λογαριασμών είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την ISIS.

Η υπηρεσία, στοχεύει να εντείνει τις προσπάθειες ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό εξειδικευμένων υπαλλήλων που έχουν σκοπό την παρακολούθηση λογαριασμών με προπαγανδιστικά tweets υπέρ της τρομοκρατίας ενώ εκπρόσωπος του δήλωσε ότι "οι προσπάθειες του Twitter, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς". 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM