Το Facebook απαγορεύει τις σελίδες επιχειρήσεων που σχετίζονται με την ιατρική κάνναβη

Το Facebook απαγορεύει τις σελίδες επιχειρήσεων που σχετίζονται με την ιατρική κάνναβη Facebook Twitter
0

Αν και η χρήση και καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι ήδη νόμιμη σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ, το Facebook αποφάσισε να κρατήσει μια εκ διαμέτρου αντίθετη στάση, απαγορεύοντας την εμφάνιση εμπορικών σελίδων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την διάθεση ιατρικής μαριχουάνας στην πλατφόρμα του.

Εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου, δήλωσε στο Engadget ότι η ύπαρξη τέτοιων σελίδων παραβιάζει τους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου, παραπέμποντας τον δημοσιογράφο στη σελίδα των κανονισμών, όπου όμως αναφέρεται ότι απαγορεύεται η εμφάνιση σελίδων μη εξουσιοδοτημένων επιχειρήσεων. Κάτι το οποίο δεν ισχύει αφού οι εν λόγω εταιρείες είναι κατοχυρωμένες από τον νόμο.

Όπως εξηγεί το Verge, η απόφαση του Facebook καθορίστηκε από τον κρατική αντί για την ομοσπονδιακή νομοθεσία, κάτι που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις καρκινοπαθών και άλλων ασθενών που επωφελούνται από τις ιατρικές ιδιότητες του φυτού, όπως ορίζονται από τις νομοθεσίες των 23 πολιτειών που επιτρέπουν τη χρήση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Facebook για την απαγόρευση των εν λόγω σελίδων συμπίπτει με το πρώτο μεγάλης κλίμακας λανσάρισμα εμπορικής μάρκας κάνναβης που φέρει το όνομα του τραγουδιστή της reggae, Bob Marley. Μιας εταιρείας, αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία συγκεντρώθηκαν μέσω χρηματοδοτήσεων από επενδυτές της "Μέκκας της τεχνολογίας", Σίλικον Βάλεϊ.

Το Facebook απαγορεύει τις σελίδες επιχειρήσεων που σχετίζονται με την ιατρική κάνναβη Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ