Νέα τεχνολογία υπόσχεται φόρτιση της μπαταρίας του κινητού σε ελάχιστο χρόνο

Νέα τεχνολογία υπόσχεται φόρτιση της μπαταρίας του κινητού σε ελάχιστο χρόνο Facebook Twitter
0

Αποτελεί ένα από τα "ιερά δισκοπότηρα" της υψηλής τεχνολογίας, με αρκετά εργαστήρια ανά τον κόσμο να έχουν σημειώσει αξιόλογες  προόδους στην βελτίωση του χρόνου φόρτισης των μπαταριών των gadgets, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του techradar, ο καθηγητής Rachid Yazami του Πολυτεχνείου Nanyang της Σιγκαπούρης, κατάφερε την ελαχιστοποίησή του με μια νέα εφεύρεση.

Η ομάδα ερευνητών του καθηγητή, δημιούργησε ένα μικροτσίπ στο μέγεθος νυχιού το οποίο προσαρμόζεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου και τις βοηθά να ελέγχουν με ακρίβεια μέσω αλγορίθμου το ποσοστό φόρτισής τους αλλά και την θερμοκρασία τους, μετρώντας το βολτάζ τους. 

Νέα τεχνολογία υπόσχεται φόρτιση της μπαταρίας του κινητού σε ελάχιστο χρόνο Facebook Twitter

Συνδυάζοντας το μικροτσίπ της μπαταρίας με ένα ακόμα τσιπ, προσαρμοσμένο στον φορτιστή, δίνουμε στην μπαταρία την δυνατότητα να έχει τον έλεγχο της "υγείας" της και του ρεύματος που δέχονται, ανά πάσα στιγμή, ελαχιστοποιώντας τους χρόνους πλήρους φόρτισής της ακόμα και στα δέκα λεπτά κι εκμηδενίζοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο έκρηξης της μπαταρίας από υπερθέρμανση, αναφέρει ο Δρ. Yazami.

Ήδη η ομάδα του καθηγητή, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Tesla κι άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που δημιουργούν αυτόνομα οχήματα, για να εκμεταλλευτεί την εφεύρεσή του, η οποία υποστηρίζει ότι θα είναι έτοιμη για μαζική χρήση το 2016.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM