Σεισμός

Ψηφιακός "πειρατής" ανέβασε βίντεο και αναζητά 200.000 views για να γλιτώσει το πρόστιμο

Ψηφιακός "πειρατής" ανέβασε βίντεο και αναζητά 200.000 views για να γλιτώσει το πρόστιμο Facebook Twitter
0

Ο Jakub F, είναι ο πρώτος πειρατής λογισμικού στην Τσεχία που πρόσφατα καταδικάστηκε από τσεχικό δικαστήριο σε ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή, για τις πράξεις του που αφορούν σε παράνομη διανομή σπασμένου software .

Συνήθως παρόμοιες αποφάσεις συνοδεύονται κι από ένα αρκετά τσουχτερό πρόστιμο που στην περίπτωση του Jakub F, ορίστηκε εξωδικαστικά στα 5,7 εκατομμύρια Τσεχικές Κορώνες ήτοι 200.000 ευρώ από τους εκπροσώπους των θιγόμενων εταιρειών.

Το ευρωπαϊκό τμήμα της διεθνούς εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων λογισμικού, The Software Alliance όμως, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο 30χρονος "πειρατής" δεν διέθετε το ποσό αυτό, αποφάσισε ότι θα χαρίσει το πρόστιμο στον Jakub F, εάν δημιουργούσε ένα βίντεο όπου αποκηρύσσει την πειρατεία, το ανέβαζε στο Internet και κατάφερνε να συγκεντρώσει 200.000 views, εντός δύο μηνών. 

Όπως ανέφερε στο Torrent Freak ο Jakub F, του οποίου το βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 162.000 views, η εταιρεία BSA πλήρωσε τα έξοδα παραγωγής του βίντεο καθώς και του σάιτ, όπου οι χρήστες ενημερώνονται για τις παρενέργειες της πειρατείας και στο σενάριο αναφέρει "Νόμιζα ότι δεν έκανα κάτι κακό. Νόμιζα ότι οι πράξεις μου δεν έβλαπταν τις μεγάλες εταιρείες. Δεν το έκανα για το χρήμα. Το έκανα για την πλάκα μου".

 

Δείτε το βίντεο:

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM