O άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για ένα λεπτό δώρισε την αμοιβή του

O άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για ένα λεπτό δώρισε την αμοιβή του Facebook Twitter
4

O πρώην εργαζόμενος στη Google, Sanmay Ved έγινε ο ήρωας της ημέρας όταν πριν μια εβδομάδα αγόρασε, σχεδόν τυχαία, το domain της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης, Google.com, έναντι 12 δολαρίων, αποκτώντας για ένα ολόκληρο λεπτό τον έλεγχό της.

"Νόμιζα ότι η πραγματική μου αμοιβή ήταν το ότι έγινα ο άνθρωπος που αγόρασε την Google για ένα λεπτό", λέει ο Ved. Έτσι, όταν η Google του ανακοίνωσε ότι δεν έχει να λαμβάνει κάποιο ποσό, ως αποτέλεσμα αυτής της κατά τύχη συναλλαγής, δήλωσε ότι δεν είχε πρόβλημα με αυτό. Εάν λάμβανε κάποιο ποσό θα το διέθετε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, είχε πει.

"Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα" είχε δηλώσει στο Business Insider o Ved. "Με αυτό τον τρόπο ήθελα να δώσω το παράδειγμα σε όσους αναζητούν σφάλματα σε λογισμικά μόνο για την αμοιβή" γεγονός που αποτελεί προσφιλή μέθοδο αρκετών προγραμματιστών, για εύκολο χρήμα.

Όταν η Google διαπίστωσε ότι η εξαγορά του Google.com από τον Ved ήταν έγκυρη, αφού και ο ίδιος είχε στείλει επαρκή αποδεικτικά στους διαχειριστές, και ακούγοντας τις δηλώσεις του περί δωρεάς, αποφάσισε να ανταμοίψει τον Ved, θεωρώντας ότι η ενέργειά του είχε αποκαλύψει ένα τρωτό σημείο στο σύστημά της.

Τελικά ο Ved, που κάνει το ΜΒΑ του, επίλεξε να διαθέσει την αμοιβή που έλαβε σε ένα ίδρυμα της Ινδίας που στοχεύει στην παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά που ζουν στις παραγκουπόλεις της χώρας, χωρίς να αποκαλύψει το ακριβές ποσό. "Ας πούμε ότι ήταν πάνω από 10.000 δολάρια", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας, "υπερασπίζομαι ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση".

Σύμφωνα με το Business Insider, με δεδομένο ότι ο Ved αποφάσισε να κάνει δωρεά την αμοιβή του, η Google πρότεινε να διπλασιάσει το ποσό της αμοιβής, διαθέτοντας το άλλο μισό, στον μη-κυβερνητικό οργανισμό "The Art of Living - India".

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM