Σεισμός

Ιδού ποιος φταίει για την αυστηρή πολιτική κατά του γυμνού στο Instagram

Ιδού ποιος φταίει για την αυστηρή πολιτική κατά του γυμνού στο Instagram Facebook Twitter
0

Εάν έχετε αναρωτηθεί για τις αιτίες που οδήγησαν στο ξέσπασμα της καμπάνιας #freethenipple στο Instagram, που έχει επεκταθεί εδώ και μήνες στο Internet, ο λόγος είναι απλός. Το ιδιοκτησίας Facebook φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο, διαθέτει ταχύτατα αντανακλαστικά ώστε να κατεβάζει άμεσα κάθε φωτογραφία -ακόμα και μη πορνογραφικού περιεχομένου- που απεικονίζει γυναικείες θηλές. 

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με το Business Insider, ο συνιδρυτής του Instagram ρίχνει το φταίξιμο στην Apple. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο ο CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με το μισό δισεκατομμύριο χρήστες, Κevin Systrom, υποστήριξε ότι οι οδηγίες ορθής χρήσης του, δεν μπορούν να αλλάξουν λόγω του συστήματος ηλικιακής κατάταξης και σήµανσης των εφαρμογών του App Store της Apple.

Εφόσον το Instagram, λέει ο συνιδρυτής του, επιθυμεί να κρατήσει την ένδειξη "κατάλληλο άνω των 12 ετών" ώστε να μεγιστοποιήσει το κοινό του -και με δεδομένο ότι η πολιτική της Apple επιτρέπει γυμνό μόνο σε apps με σήμανση "κατάλληλο άνω των 17"- εξαναγκάζεται να κατεβάσει κάθε φωτογραφία η βίντεο που περιέχει γυμνό, πορνογραφικό ή μη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι άλλες εφαρμογές όπως το Twitter, με ηλικιακή σήμανση "κατάλληλο άνω των 4 ετών" βρίθουν από πορνογραφικό περιεχόμενο, με την Apple να μην έχει λάβει κάποιο μέτρο για τον περιορισμό του, αναφέρει το Engadget.

Σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ποιο περιεχόμενο θεωρείται αποδεκτό στο Instagram.

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM