Κλοπή προσωπικών δεδομένων από 225.000 'σπασμένα' iPhone

Κλοπή προσωπικών δεδομένων από 225.000 'σπασμένα' iPhone Facebook Twitter
0

Την κλοπή προσωπικών δεδομένων, όπως στοιχεία πρόσβασης στον λογαριασμό iTunes, 225.000 κατόχων 'σπασμένων' iPhone με τη μέθοδο "jailbreak", αναφέρει με σημερινό του άρθρο ο Independent.

 

Ερευνητές των εταιρειών ασφαλείας Welptech και Palo Alto Networks αποκάλυψαν ότι τα δεδομένα εκλάπησαν μέσω ενός κακόβουλου προγράμματος malware κινεζικής προέλευσης, το οποίο προσέβαλλε τις συσκευές, μέσω του Cydia. Ενός από τα πιο δημοφιλή εργαλεία 'σπασίματος' (ή jailbreak) του λειτουργικού της Apple, iOS, που επιτρέπει στη συσκευή να τρέχει δωρεάν πειρατικές βερσιόν γνωστών εφαρμογών, που οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν από το internet κι όχι από το επίσημο App Store.

 

Όπως φαίνεται από το δημοσίευμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κακόβουλο λογισμικό, ονόματι KeyRaider, εκτός από τα στοιχεία εισόδου στις υπηρεσίες της Apple, μπορούσε να κλέψει δεδομένα όπως αποδείξεις ηλεκτρονικών αγορών, όταν ο χρήστης πραγματοιούσε αγορές από το App Store, φωτογραφίες και έδινε τη δυνατότητα σε hackers να κρατήσουν 'όμηρο' τη συσκευή, κλειδώνοντάς την.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ