H Samsung δημιουργεί ταμείο για τους καρκινοπαθείς υπαλλήλους της

H Samsung δημιουργεί ταμείο για τους καρκινοπαθείς υπαλλήλους της Facebook Twitter
1

Τη δημιουργία ενός νέου ταμείου, προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η νοτιοκεορεατική εταιρεία Samsung, που σκοπός του είναι να παράσχει αποζημιώσεις σε όσους εργαζομένους της προσβλήθηκαν από καρκίνο ενόσω δούλευαν στα εργοστάσιά της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Κατά το δημοσίευμα, η εταιρεία θα διαθέσει το ποσό των 85 εκ. δολαρίων για να αποζημιώσει τους ασθενείς εργαζομένους της και τις οικογένειες των εκλιπόντων καρκινοπαθών καθώς και για να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την ασφάλεια όσων εργάζονται στα εργοσγτάσια παραγωγής μικροτσίπ και οθονών της.

Στοιχεία ακτιβιστικών οργανώσεων που παραθέτει το The Verge, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 βιομηχανικούς εργάτες της εταιρείας που προσβλήθηκαν από την επάρατη νόσο εκ των οποίων 70 απεβίωσαν. Γεγονός που υποχρέωσε την εταιρεία να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τις οικογένειές τους, και να παραδεχτεί ότι "αρκετοί εργάτες στα εργοστάσια οθονών και επεξεργαστών προσεβλήθησαν από λευχαιμία και άλλες ανίατες ασθένειες". 

Το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι το ταμείο της Samsung δημιουργήθηκε μετά από διαπραγματεύεσεις της εταιρείας με τις οικογένειες των εργαζομένων της.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM