Να σε ποιους δεν άρεσε η εφαρμογή του Facebook με το ουράνιο τόξο στις φωτογραφίες προφιλ

Να σε ποιους δεν άρεσε η εφαρμογή του Facebook με το ουράνιο τόξο στις φωτογραφίες προφιλ Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπρoσώπου τύπου του Facebook, στο The Atlantic, πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες έκαναν χρήση της εφαρμογής που χρωματίζει την φωτογραφία του προφίλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε διάστημα λίγων ωρών μετά την ανακοίνωσή της από τον Mark Zuckerberg, ο οποίος χρωμάτισε το προφίλ του σε ένδειξη συμπαράστασης για την νομιμοποίηση των γκέι γάμων στις ΗΠΑ.

Όμως, εκτός από τις υποψίες που ήγειρε σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας ότι πρόκειται για άλλο ένα επιστημονικό πείραμα του Facebook ερήμην των χρηστών του για συλλογή δεδομένων, υπήρξαν και χώρες που αντέδρασαν έντονα σε αυτή την μέθοδο εκδήλωσης υποστήριξης στην νομιμοποίηση των γκέι γάμων.

Με δημοσίευμά του, το BBC καταγράφει ότι στη Ρωσία, μια χώρα που οποιαδήποτε εκδήλωση υπέρ της ομοφυλοφιλίας θεωρείται παράνομη και το 80% δηλώνει κατά του γάμου ομοφιλοφίλων, υπήρξαν έντονες εώς και εχθρικές αντιδράσεις κατά της πρωτοβουλίας του Facebook στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, στον αντίποδα της εφαρμογής του Facebook, ξεπήδησαν πολλές ανεξάρητες εφαρμογές που χρωμάτιζαν τις φωτογραφίες προφίλ στα εθνικά χρώματα της χώρας. Αντίστοιχες ήταν και οι αρνητικές αντιδράσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής με το BBC να μεταφέρει τις οργισμένες αντιδράσεις χρηστών στα social media όπως ότι "η εφαρμογή του Facebook συνέτεινε ώστε να καταστραφεί το νόημα του ουράνιου τόξου ως ένα παιδικό σύμβολο χαράς".

Πάντως και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με -καταγεγραμμένα βάσει έρευνας- τα 2/5 του πληθυσμού να αντιτίθενται στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ορισμένες αντιδράσεις των χρηστών υπήρξαν έντονες με πολλά ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια τόσο στο Facebook όσο και στο Reddit. Όμως, έντονα επικριτική ήταν και η στάση των LGBT κοινοτήτων που κατηγόρησαν το Facebook για υποκρισία, ιδίως με αφορμή την πολιτική του "real name", που επιβάλλει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το νόμιμο ονοματεπώνυμό τους.  

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εμένα πάλι μου θύμισε όταν ήμουν πιτσιρίκι τη δεκαετία του '70 και είχαν έρθει τα πρώτα arcade- τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που λέγαμε. Επειδή τα πρώτα πρώτα ήταν σε ασπρόμαυρη οθόνη, για να δοθεί μια ψευδαίσθηση χρώματος, κόλλαγαν έγχρωμες λωρίδες στην οθόνη, ακριβώς σαν αυτές εδώ. Τα θυμάται κανείς; 5 δρχ το παιχνίδι.