Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους 10 μεγάλους νικητές του παγκοσμίου διαγωνισμού της Microsoft

Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους 10 μεγάλους νικητές του παγκοσμίου διαγωνισμού της Microsoft Facebook Twitter
2

Η Νεφέλη Στεφοπούλου από τα Τρίκαλά κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος από 100 χώρες και να κερδίσει μαι θέση στους δέκα νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft.

Η Νεφέλη Στεφοπούλου διακρίθηκε με το έργο της «Project LINC», στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης και έλλειψης του νερού που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός σχολείων στην Αφρική. Η πρωτοβουλία αυτή έχει συμβάλει στη δωρεά 7 φίλτρων νερού, τα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 2 σχολεία στην Κένυα και τα οποία παρέχουν πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 παιδιά.

Οι φετινοί 10 νικητές του Microsoft, YouthSpark Challenge for Change προέρχονται από την Ελλάδα, τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

«Το ότι είμαι μία από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change, είναι για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Νεφέλη Στεφοπούλου. «Νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω ακόμα περισσότερους», πρόσθεσε η ίδια.

Ο διαγωνισμός Challenge for Change αποτελεί κομμάτι της παγκόσμιας πρωτοβουλίας YouthSpark της Microsoft, μέσω της οποίας η εταιρεία δημιουργεί και παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε νέους από όλο τον κόσμο.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια