Σεισμός

Τα Wi-Fi αρκουδάκια της Google

Τα Wi-Fi αρκουδάκια της Google Facebook Twitter
4

Μια νέα ευρεσιτεχνία την οποία κατέθεσε μόλις η Google και αφορά σε ένα δικτυωμένο gadget που εξωτερικά μοιάζει με αρκουδάκι, αποκάλυψε το CNN με δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τα χαρτιά της ευρεσιτεχνίας που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται για ένα λούτρινο αρκουδάκι που θα είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο internet μέσω Wi-Fi, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες αναγνώρισης φωνής και ανιχνευτές κίνησης, αλλά και ένα ρομποτικό μηχανισμό που θα γυρνά το κεφάλι του προς όποιον το κοιτάζει ή του δίνει φωνητικές εντολές.

Τα Wi-Fi αρκουδάκια της Google Facebook Twitter

Σκοπός της τρομακτικής αυτής εφεύρεσης είναι να δέχεται εντολές και να ελέγχει ασύρματα διασυνδεδεμένες συσκευές όπως να αναβοσβήνει τα φώτα, να αλλάζει κανάλια στην τηλεόραση και να είναι σε επαφή με κάθε άλλη συσκευή που συνδέεται στο internet, καθώς και να παρέχει πληροφορίες από την Google, όταν κάποιος του κάνει ερωτήσεις.

Εκπρόσωπος της Google και συγκεκριμένα του εργαστηρίου τρελών ιδεών, Google X,  δήλωσε στο CNN ότι μπορεί να κατέθεσε την ευρεσιτεχνία γι' αυτή την κάπως εφιαλτική μορφή συσκευής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει και προϊόν που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι μια από τις φετινές πρωταπριλιάτικες φάρσες της εταιρείας ήταν ένα αρκουδάκι Πάντα που υποτίθεται ότι αντιδρούσε σε φωνητικές εντολές κι έμπαινε στο internet για να δώσει πληροφορίες στον κάτοχό του, ενώ αντίστοιχο gadget για το Internet Of Things με παρεμφερείς λειτουργίες, διαθέτει ήδη η Amazon. 

Τech & Science
4

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν κατανοώ τη χρήση χαρακτηρισμών όπως "ζοφερό" και "τρομακτικό" και νιώθω ότι προκαταλαμβάνουν τον αναγνώστη. Τρομακτικά επειδή πραγματοποιούν διασύνδεση μεταξύ πολλών συσκευών ή επειδή στρέφουν το κεφάλι τους όταν τους δίνονται εντολές; Στην πρώτη περίπτωση, δεν αντιλαμβάνομαι καμία ειδοποιό διάφορα μεταξύ αυτής της εφεύρεσης και της γενικής τάσης διαρκούς συνδεσιμότητας. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα παιδικών παιχνιδιών. Επομένως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιλογή παρουσίασης του θέματος από μια τέτοια οπτική.