Υποχρεωτική ηλικιακή σήμανση στα βίντεο του You Tube και Vevo

Υποχρεωτική ηλικιακή σήμανση στα βίντεο του You Tube και Vevo Facebook Twitter
0
Υποχρεωτική ηλικιακή σήμανση στα βίντεο του You Tube και Vevo Facebook Twitter

Με ειδική σήμανση ηλικιακής διαβάθμισης συνοδεύονται από την περασμένη Κυριακή τα βίντεο των YouTube και Vevo.
Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του πιλοτικού σχεδίου που στοχεύει στην προστασία των παιδιών από εικόνες και μηνύματα στο διαδίκρυο που δεν συνάδουν με την ηλικία τους.


Αφορμή του συγκεκριμένου μέτρου που αφορά στα βίντεο του YouTube ήταν οι περσινές διαμαρτυρίες εκατοντάδων γονέων για το ακατάλληλο περιεχόμενο κάποιων βιντεοκλίπ δημοφιλών τραγουδιστών όπως η Μάιλι Σάιρους, η Ριάνα κ.ά.


Ανάμεσα σε εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν δημόσια ήταν και η γνωστή ποπ σταρ Ανι Λένοξ, η οποία χαρακτήρισε κάποια βίντεο ως «σκοτεινά» και «πορνογραφικά».

Έτσι, με την σύμφωνη γνώμη του κολοσσιαίου site, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα της ηλικιακής σήμανσης το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τρεις μεγαλύτερες διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες, Sony, Universal και Warner, δέχτηκαν να τεθούν τα βίντεο των καλλιτεχνών τους σε αξιολόγηση και να συνοδεύονται από ετικέτα ηλικιακής διαβάθμισης.

Οι διαβαθμίσεις, τις οποίες έκρινε η Βρετανική Επιτροπή Κατάταξης Ταινιών, περιλαμβάνουν πιστοποιητικά για τις ηλικίες 12, 15 και 18.

Για παράδειγμα, το βίντεο του τραγουδιού «Love me like you do» από το σάουντρακ της ταινίας «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι» βαθμολογήθηκε ως κατάλληλο για άνω των 15 ετών, καθώς "περιλαμβάνει έντονες σεξουαλικές αναφορές", ενώ το αντίστοιχο βίντεο «Stevie» των Kasabian, που δείχνει ένα νεαρό αγόρι να μεγαλώνει ως αντικείμενο πειραμάτων σε ένα εργαστήριο, κρίθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 12 ετών.

Από την πορεία που θα έχει το πιλοτικό πρόγραμμα στη Βρετανία θα κριθεί αν αυτό θα επεκταθεί και διεθνώς.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM